BloG

Ženska i muška koža: postoji li zaista razlika?

Netko lako može misliti da je pitanje iz naslova naivno, no mi smo ipak odlučili da je vrijedno truda i da ćemo putem otkriti da odgovor nije ni očit, ni jednostavan. Dakle, pokušat ćemo objasniti razliku između muške i ženske kože, kako se razlikuju muški skincare proizvodi od ženskih (osim naravno po pakiranju i imenima), te kako Gardes Čuvari pružaju sve što je potrebno vašoj koži da ostane dugotrajno lijepa i mladolika.

Kako se razlikuje muška i ženska koža?

Glavna razlika je u načinu kako se koža nosi sa godinama. Drugim riječima, muška koža drugačije stari od ženske. U prvom redu, zahvaljujući znatno većoj koncentraciji kolagena, muška koža je čak 25% deblja od ženske. Zatim, muške žlijezde lojnice su značajno aktivnije nego ženske, što znači da muška koža ima dugotrajniji prirodni izvor hidratacije koji je prati i u zrele godine, dok ženska nema tu privilegiju. Također, bitno je naglasiti i razliku u samom procesu starenja. Muškarci počinju stariti ranije, no taj se proces odvija postepeno, dok ženska koža nakon adolescencije održava relativno stabilnu razinu vlage i kolagena sve do menopauze, kada pad razina estrogena počinje uzrokovati nagle promjene u koži.

Postoji li razlika u muškim i ženskim skincare proizvodima?

Jednostavan odgovor je: da, i to značajna razlika! Za razliku od muške, zrela ženska koža je manje seboroična, što znači da luči manje sebuma, masne supstance koja se stvara u lojnim žlijezdama i zahvaljujući kojoj koža ostaje gipka, meka i zdrava. Ženski skincare proizvodi teže nadomjestiti nedostatak sebuma tako što se u njih dodaju sastojci koji pojačano hidratiziraju kožu. Upravo zbog veće podložnosti ženske kože upalama i aknama, naročito uslijed hormonalnih promjena, velika većina skincare rutina zasniva se na eksfolijaciji, antibakterijskom djelovanju i sastojcima koji smiruju i čiste kožu od akni i mitesera. Jednostavnije rečeno, muški skincare proizvodi fokusiraju se na uklanjanje masnih naslaga i nečistoća, ženski skincare oslanjanju se na kompleksnije mehanizme hidratacije i njege kože.

Kako Gardes Čuvari odgovaraju na potrebe ženske kože?

Upravo zahvaljujući mnogobrojnim znanstvenim istraživanjima i dubokom razumijevanju kompleksnih potreba ženske kože, stvorili smo Gardes Čuvare: tri proizvoda čije djelovanje čini cjelovitu i učinkovitu skincare rutina koja odgovara na sve zahtjeve vašeg lica. Oni su: Solar Guard, dnevna krema koja kombinira učinak resveratrola i ekstrakta centele, hraneći kožu i čineći je otpornom na sve vrste oštećenja; Nox Repair, noćna krema bogata hijaluronskom kiselinom i zelenim čajem koja potiče prirodnu hidrataciju i regeneraciju kože tokom cijele noći; i naposljetku Derma Active, serum s dodanom centelom, pantenolom i vitaminom C, koji prodire duboko u pore te čisti, osvježava i pomlađuje lice.

Svaki od naša tri čuvara ima jedinstveno djelovanje prilagođeno vašem prirodnom bioritmu, no ujedinjeni pružaju sve što je koži potrebno da održi svoju prirodnu čvrstinu, zategnutost i zdrav izgled. Odaberite svog Čuvara već danas i uživajte u Gardes njezi za lice!

Potražite nas u bolje opremljenim ljekarnama

Isporuka na kućnu adresu u roku 2-3 radna dana

Besplatna dostava

Kontakt

Radno vrijeme web shopa : 0-24h

Radno vrijeme podrške : 09:00 – 17:00

Telefon : +385 1 3499 780

Email : info@gardes.hr

Pratite nas na društvenim mrežama

  

zadovoljnih kupaca