BloG

Razlike između dnevne i noćne njege lica

Imati zdravu i baršunastu kožu nije lako. Kada smo razvijali formule za Gardes kreme, naša misija je zahtijevala da razumijemo procese u koži i da jasno razlikujemo ponašanje stanica danju i noću. Naposljetku smo došli do dvije kreme koje u potpunosti iskorištavaju potencijal noći da regenerira i obnovi kožu, te potencijal dana da zaštiti stanice od stresa i oštećenja. Drugim riječima, otkrili smo da, ovisno o dobu dana, mlada i zdrava koža ima različite želje i potrebe. Baš kao i mi, zar ne?

 

Postoje bitne razlike u sastojcima i teksturi između dnevne i noćne kreme koje koristimo za njegu lica, i te razlike su upravo da odgovore različitim potrebama kože. Dan od nas traži zaštitu od oštećenja nastalih izloženosti stresu, suncu i okolišu, pa time i sastojke koji će kožu održati hidratiziranom i nahranjenom. S druge strane, noću se tijelo odmara i obnavlja i tada se pruža savršena prilika da izgladimo bore koje se polako skupljaju na licu. Da bismo ispunili ove potrebe i uskladili njegu kože lica s prirodnim cirkadijalnim ritmom, potrebno je pronaći proizvode s inovativnom formulom i sastojcima će koži pružati ono što joj je potrebno u svakom trenutku.

U čemu je onda razlika između dnevne i noćne kreme?

Dnevna krema koju koristite trebala bi imati laganiju teksturu koja može doprijeti do najdubljih slojeva kože, da bi povećala učinkovitost hidratacije i dostave hranjivih sastojaka. Također, određena zaštita od sunca koja štiti od svakodnevne izloženosti štetnim sunčevim UV zrakama odlika je svake kvalitetne dnevne njege.

Naša krema Solar Guard problem hidratacije i dubokog prodiranja rješava tako što dodani ekstrakt centele i aminokiselina ektoin dopiru do dubokih slojeva kože i omogućavaju bolje upijanje ostalih sastojaka kojima dnevna krema obiluje. Uz pomoć ekstrakta centele i ektoina, dodani resveratrol, nevjerojatno moćan antioksidans,  prodire dublje u tkivo i pruža cjelodnevnu zaštitu od oksidativnog oštećenja. Da bi Solar Guard Day Cream zaista bila elitna krema za dnevnu njegu lica, dodana SPF30 zaštita od sunca štiti vašu kožu od 97% UV zraka.

 

No, kada govorimo o noćnoj kremi, moramo promijeniti strategiju. Tijekom noći, tijelo se odmara i sve stanice zajedno rade na obnovi i regeneraciji, kako organa i mišića, tako i kože. Noć je idealna prilika za borbu protiv bora i ranih znakova starenja i zato bi savršena noćna njega lica trebala sadržavati sastojke s anti-age učinkom koji obnavljaju postojeće zalihe kolagena u koži, uklanjaju bore i pročišćavaju lice od nečistoća nakupljenih tokom dana. Idealna noćna njega trebala bi vam podariti meku, svježu i obnovljenu jutarnju kožu koja (zahvaljujući Solar Guard kremi) ostaje s vama tijekom cijelog dana.

Bogata tekstura Gardes Nox Repair noćne kreme bogata je hijaluronskom kiselinom i ekstraktom zelenog čaja čija sinergija osigurava savršenu regeneraciju i hidrataciju stanica tijekom cijele noći. Hijaluron zadržava vlagu u licu i vraća mu prirodnu elastičnost i mekoću, a obilje aminokiselina, antioksidansa, vitamina i minerala u zelenom čaju uklanja nečistoće iz lica, pomlađuje kožu i vraća joj prirodnu svježinu.

 

Jednom kada uskladite ritam noći i dana i vjerno se pridržavate rutine, njega kože postaje sastavni dio dana koji vam trajno održava lice mladim, zdravim i lijepim. Noć vam pruža priliku da obnovite kožu i izgladite bore, a dan zahtijeva da zaštitite ono što ste tijekom noći obnovili. A da biste zdravlju kože i lica pružili dodatni boost u bilo koje doba dana, tu je uvijek Gardes Derma Active serum.

Potražite nas u bolje opremljenim ljekarnama

Isporuka na kućnu adresu u roku 2-3 radna dana

Besplatna dostava

Kontakt

Radno vrijeme web shopa : 0-24h

Radno vrijeme podrške : 09:00 – 17:00

Telefon : +385 1 3499 780

Email : info@gardes.hr

Pratite nas na društvenim mrežama

  

zadovoljnih kupaca