BloG

Pet savjeta za sretnu i zdravu kožu

Stres i užurbanost života u 21. stoljeću ostavljaju tragove na našoj koži. Bore, ubrzano starenje, gubitak elastičnosti, mekoće i sjaja kože danak su koji uzima moderno vrijeme i potrebna je svakodnevna njega da bismo očuvali prirodnu ljepotu i mlad izgled kože i lica.

Nažalost, ne postoji jedno rješenje, već je to problem kojem danas pristupamo na više načina, odnosno, svaki dio našeg života mora biti u harmoniji sa zahtjevima i potrebama kože i tijela. Istina je da su zdrava koža i lijepo lice životni stil, a ne problem koji treba riješiti.

Životni stil koji ne dozvoljava bremenu 21. stoljeća da se odrazi na vama.

I zato vam donosimo pet savjeta s kojima će vaša koža biti besprijekorno svježa i blistavo mlada unatoč svim izazovima koje moderni način života stavi ispred vas.

 

  1.     Hidratacija

Vjerojatno već znate da je hidratizirana koža ključ lijepog i zdravog lica. S godinama koža gubi sposobnost zadržavanja vode i samim tim i svoju prirodnu elastičnost i mekoću, nakon čega proces starenja počinje nemilosrdno crtati bore po našem licu.

Voda održava čvrstinu i zategnutost kože, osigurava optimalno funkcioniranje stanica i čini kožu otpornijom i učinkovitijom u borbi protiv neumoljivog napredovanja godina.

No, za zdravu i lijepu kožu, piti vodu često nije dovoljno, već joj je potreban i vanjski izvor hidratacije, kojeg ćete pronaći upravo u različitim hidratantnim kremama i serumima.

Nakon dugog procesa istraživanja i testiranja, Gardes je uspio formulirati tri proizvoda čije dubinsko djelovanje dokazano osigurava trajan izvor hidratacije i hranjivih sastojaka, pri tome njegujući prirodnu svježinu i mladost vašeg lica.

Prilagođene svakoj vrsti osjetljive kože, Gardes kreme pružaju koži vašeg lica optimalnu njegu i zaštitu te je njihov sastav prilagođen prirodnom bioritmu našeg tijela. Drugim riječima, ovisno započinjete li tek svoj dan ili se pripremate za san, mi imamo čuvara za vas!

 

  1.     Piling (Eksfolijacija)

Piling ili eksfolijacija je proces odstranjivanja nečistoća i mrtvih stanica s vanjskog sloja kože. Pravilno izveden piling može učiniti čuda za zdravlje vašeg lica: osvježava ga, vraća mu prirodni sjaj, čisti pore, održava vlažnost kože te osigurava siguran priljev nutrijenata zdravim stanicama.

 

Umorna koža bez sjaja je definitivan znak da vam je potrebna eksfolijacija, no potrebna je i doza opreznosti. Stručnjaci eksfolijaciju preporučuju jednom ili dvaput tjedno, te naglašavaju da pozorno pratimo reakciju kože. Primjetite li znakove iritacije, koža vam govori da prorijedite tretman.

 

Najbolje vrijeme za piling je ujutro, prije nego nanesete Gardes Solar Guard Day Cream i nakon što je Nox Repair Night Cream već odvojila oštećene i mrtve stanice od zdravih i omogućila uklanjanje bez irititiranja kože. 

Uz Gareds njegu, nijedna bora ni ponedjeljak ne mogu ugroziti mladost i ljepotu vašeg lica.

 

  1.     Prehrana

Pratimo li znanstvena istraživanja, otkrit ćemo da je zdravlje kože jako ovisno o našoj prehrani i želučanom mikrobiomu, i da biste kožu održali čvrstom, sjajnom i mladom, prehrana mora biti prilagođena njenim potrebama.

Unesete li mango, rajčice, sirovi kakao, masline i kelj u vašu svakodnevnu ishranu, već ste osigurali zdravu dozu vitamina i minerala radi kojeg će vam koža zasigurno biti zahvalna!

Da bi se koža mogla boriti protiv bora i efekata starenja, bitno je osigurati konstantan priljev antioksidansa (koje nalazimo u tamnom bobičastom voću), vitamina E (gljivama) i A (bundevama, batatu, mrkvi) i Omega-3 masnih kiselina (ribi i ribljim uljima).

Zdrav balans aminokiselina, minerala i vitamina vraća koži sposobnost pomlađivanja i regeneriranja, a samim time i vaše će lice odisati trajnom svježinom i snagom.

 

  1.     San

„Beauty sleep“ nije samo prazan izraz. Bez osam sati sna nijedna krema ili serum neće uspjeti održati vašu kožu zdravom i sjajnom.

Dok tijelo naizgled odmara, koža koristi sve nutrijente koje je prikupila tijekom dana da se obnovi, regenerira i pripremi za sljedeći dan. Od pet faza kroz koje se odvija san, najbitnije su one u kojima tijelo luči hormon rasta i kada se regeneriraju sve stanice u tijelu, a samim time i stanice kože.

Formula za Gardes Nox Repair Cream osmišljena je s namjerom da potpuno iskoristi ljekovitost sna i licu pruži sve što mu je potrebno da jutro dočeka lišeno bora i potpuno osvježeno i pomlađeno.

 

  1.     Sitna zadovoljstva

 

Preduvjet mladog, lijepog i zategnutog lica je zdrav i odgovoran način života, to je već stara mudrost koju svi znamo. No, nastojimo li pokušaj zdravog života pretvoriti u strogu rutinu koja nas opterećuje i postaje dodatni izvor stresa, sve pada u vodu.

Zato je bitno u životu ne samo pronaći, nego i održavati sitna zadovoljstva koja ga obogaćuju, radi kojih ga vrijedi živjeti. Počastite se vašim omiljenim slatkišem s vremena na vrijeme, dopustite svijetu da vas vidi u vašem najboljem izdanju ili otiđite na to putovanje o kojemu oduvijek sanjate.

Bez sjećanja koji obogaćuju naš život, briga o našoj koži nikada neće dobiti dublji značaj. Upravo to je krajnja svrha Gardes čuvara kože – sretna sjećanja i bogat život.

Potražite nas u bolje opremljenim ljekarnama

Isporuka na kućnu adresu u roku 2-3 radna dana

Besplatna dostava

Kontakt

Radno vrijeme web shopa : 0-24h

Radno vrijeme podrške : 09:00 – 17:00

Telefon : +385 1 3499 780

Email : info@gardes.hr

Pratite nas na društvenim mrežama

  

zadovoljnih kupaca